Stefan

30 Comments

 1. Hi there, all is going nicely here and ofcourse every one is sharing data, that’s in fact fine,
  keep up writing.

 2. @Stefan3v
  va multumesc pentru informatiile pretioase care leati postat aici pentru mine cat si pentru alti care vor dori sa faca acest minunat conutator dual.
  Dupa cateva nopti nedormite si citind sfaturile dumneavoastra, cautand pe Google intensiv am reusit sa fac un programator cu alimentare externa pe DB25 deoarece DB9 la leptopu meu este defect are functii doar de GND TX si RX.
  realizandul cu un circuit47ls07 2 tranzistoare care deschid alimentarea de 5vcc si de 12,3vcc cateva rezistente si un stabilizator de 5v deoarece am dolosit o sursa care pot regla voltaju de la 11 la 13vcc nu am mai pus stabilizator de 12vcc am trecut alimentarea la 12,3vcc din semireglabilul sursei si mam folosit doar de stabilizator de 5 vcc pentru alimentarea PIC-ului.
  Am programat ambele Picuri care le aveam unu care avea oscilatorul local ne sters si unu care era sters.
  Cel cu oscilatoru local nesters dupa programare a mers din prima a iesit ceva micut care incape lejer intr-o cutie de chibrit fara releie.:) si merge impecabil:)). dar nu am folosit releie ca sa nu ma extind prea tare cu placa ci am folosit triac si optocuporcu trecere pron “0” si acuma ma bucur cu ajutoru dumneavoastra de facilitatea acestui comutator :)).
  Eu ca si aplicatie lam folosit prima iesire este setata pe tasta de aprindere inchidere a tv-ului si triacu conecteaza amplificatoru de putere (statia)in asa fel incat cand deschid tv-ul porneste si statia si cand inchid tv-ul se opreste si statia functie care demult o doream fara a mai folosi un cablu iesit din tv si cuplat la statie cu un releu care facea aceasta functie acuma e mult mai buna deoarece ambele merg sincronizat si independent:).
  iar al doilea triac lam folosit pentru comandarea lumini si acuma cu o singura telecomanda ma folosesc in deplin la tot ce am nevoie adica tv + statie on/off si lumina on/off separat care o voi dezvolta deoarece folosesc triac sa o pot seta prin puls in 10 trepte la baza lui o sa pun un circuit integrat 4017 si niste rezistente ca divizor care sa aplic la poarta triacului deoarece nu am programu in format asm ci doar hex nu am cum sa il si modific ca sa am un buton comanda ferma si unu ca si variatorasta o sa o realizez cu 2 circuite 4017 primu va trece pe Q1 apoi pe Q2 unde se va gasi optocuploru si Q3 in reset iar cel deal doilea o sa ma folosesc de toate portiel Q0……Q9 pentru a regla intensitatea becului iar o sa las setat pe puls conutatoru ca sa poata sa dea doar impulsuri de comanda.
  Acuma doresc sa stiu cam cat mar ajunge un programator pe usb daca puteti sa faceti cred ca acela mai ales dacaar fi clona PIC2 programu de la pic2 are resetare oscilator local ca si functie deci nu ar mai trebui sa ma chinui cu alte montaje sa scop picu din programator sa il pun pe placuta aia sa ii injectez tensiunea de 6012vca de fapt cred ca se foloseste mai mult frecventa de 50Hz.
  Si cred ca cu cel pe usb ar merge mai multe picuri scrise 馃檪
  P.S.
  Datorita portului rs ma uitam foarte urat la aceste piese “Picuri” si un oic mai era sa raman doar la “Attiny” care folosind din prima programator pe DB25 au mers programate din prima, fireste si programu Bascom-AVR mie imi place mai mult deoarece pot sa fac asm-uri sau sa modific asm-uri
  la Pic nu am vazut unde sau daca tot asa ar avea o functie unde sa se faca programu desasamblat si apoi sa se copileze in hex si nici nu stiu ce limbaj de programare foloseste Picu 馃檨 dar e ok deoarece vad ca gasesc aplicatii gata facute de altii iar eu doar le bag in pic numai dezavantaju este ca si la acest programel deoarece am doar binu nu pot sa modific si urmeaza sa mai bag cateva piese pentru a face ce vreau cu toate ca aceste functii cred ca se puteau scrie in program si nu mai era nevoie de inca 2 circuite integrate care asta costa bani cele 2 circuite si se mareste si montaju nemai intrand in dosa de legarura sau ramificare.:( Dar e bine si asa
  Va multumesc pentru sprijin si informatii si i-mi cer scuze pentru postarile repetate care le-am facut lungi si nu in tocmai asezate frumos dar eram si nervos si obosit si cum sar zice la pragu disperarii facand 2 programatoare si nici unu nu a mers intr-un tarziu mi-am dat seama ca de vina e DB9 siin final am reusit sa duc proiectu la bun sfarsit cu un programator pe DB 25 馃檪

 3. @Roberto
  > din cei 5V ai usb-ului se pot realiza 12.3V cu o mica sursa in comutatie (boost converter).
  > in general progaramatoarele pe USB folosesc microcontrolere tot din familia PIC, nu stiu daca exista un integrat specializat care sa mearga direct ca un programator pe USB pentru PIC-uri.
  > pentru programarea unui PIC ai nevoie de MCLR/VPP, PGDate, PGClock, GND si optional +5V (depinde de unde alimentezi microcontrolerul tinta)

 4. @Stefan3v
  Salut dupa o adevarata cautare intensiva pe google si pe situl pic dar si attmel am reusit sa imbin 2 scheme intr-una si sa realizez un programator cu alimentare externa pe parallel (port print vechi DB25).
  Am recitit PIC 12F629 primu iam sters acidental osc. int. de cand am testat pe portulps232 (DB9) care sa dovedit la leptopul meu sa nu fie compatibil deoarece este convertit si scos ca o periferie el poate functiona sau mai bine zis poate comunica doar cu pini TX;RX MASA restul fiins inutili fara pic de semnal si in cazu asta nu as putea sa amplific un semnal lipsa deacea nu se putea scrie picu citirea o facea tot asa eronat.
  Al doilea pic nu am reusit sa ii sterg osc.local. gasind la citire 0*03F8: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3418 ?.?.?.?.?.?.?.4 reprezentand osc.local am trecut imediat la scrierea IrOn-Off-v.2.hex care sa scris si verificat din prima bine (fara nici o eroare) 馃檪 la primu iam bagat binu pentru recalibrarea lui .
  Acuma urmeaza sa fac placuta pentru a testa sa vad daca si merge acest intrerupator IR.
  realizarea lui o sa o fac pe o placa perforata de test deoarece inca nu am inteles cum se pot realiza placile imprimate.
  Daca si merge poate daca ai timp si poti sa imi faci si mie o placuta de circuit pentru aceast montaj(fireste contracost) deoarece pe o placa imprimata arata mai bine decat pe o placa de test 馃檪 si sa imi ziceti si cum se face imprimarea placilor cu circuit.
  Deoarece am pierdut multe nopti si am stat cu ochii numai in monitor (noroc ca nu e pe tub cinescopic ci e un lcd-u radiatiile fiind mult mai mici 馃檪 ) o sa trec la montaj maine dupa ce ma odihnesc si eu .
  O sa scriu rezultatul chiar daca e pozitiv sau negativ cat pentru acest montaj cat si pentru picu care trebuie sa il recalibrez.
  Sper sa mearga ambele :).
  MULTUMESC DOMNULUI Stefan3v PENTRU AJUTORUL ACORDAT A FOST DE FOARTE MARE FOLOS .
  P.S.
  O SA INCERC SA FAC SI UN PROGRAMATOR PE USB NUMAI CA AM O SINGURA DILEMA.
  Dupa cum bine stim USB-ul furnizeaza tensiunea de 5vcc pentru pic e nevoie si de un 12.01 macar pentru VPP (MCRL). ACEASTA ORI O TREC CU ALIMENTARE EXTERNA TRECAND PRINTR-UN TRANZISTOR SEMNALUL ORI CUM VINE TREABA ASTA ? 5VCC IL AM DE PE USB AS PUTEA SA SCOT SI O TENSIUNE DE 12.01..10 DIRECT DE PE USB CU UN NULTIPLICATOR DE TENSIUNE DAR ASTA AR INSEMNA IMPLICAREA MAI MULTOR PIESE PE PROGRAMATOR SI AS RENUNTA LA ALIMENTAREA EXTERNA.
  POATE CAND AVETI TIMP SA MAI MA SFATUIESC PENTRU A REUSI SA DUC LA BUN FINAL SI PROGRAMATORUL PE USB.
  INTREBAREA CARE MAR AJUTA CEL MAI MULT AR FI CE SEMNALE AR TREBUI SA AJUNGA LA PIC DE PE USB ? DACA NU GRESESC AR TREBUI 5VCC (VDD), 12.5VCC(MCLR), DATA CLOCK, GND(MASA)
  DACA ASTEA TREBUIESC AR FI OK NUMAI CA 5VCC,12.05VCC,GND STIU EXACT DE UNDE SA LE CULEG DAR DATA SI CLOCK NU PREA STIU 馃檨
  CE CIRCUIT SPECIALIZAT AR FI CARE MIAR DA SEMNALELE ACESTEA INAFARA DE AS8303 CARE AR AVEA TOATE FUNCTIILE MAI PUTIN CLOCK.

 5. @Stefan3v
  Azi un prieten mia dat o placa USB care se conecteaza pe portu USB si are ca iesiri urmatoarele semnale:
  1 GND
  2 CTS
  3 RXD
  4 RTS
  5 TXD
  6 VDD
  7 DCD
  8 DSR
  9 DTR
  10 RI
  Placa are cu integrat care este AS8303BDS si un cristal de 16.000 cateva rezistente si cateva condensatoare.
  Am cuplat placuta la portu usb zice(USB Device Not Recognized)
  Intrebarea mea este daca tot are ca terminale exact ce se gaseste si pe un RS DB9 ba chiar mai mult are si pin de iesire DATA nu ar merge sa o transform in programator pe usb?
  Daca da cum si ce program ar fi compatibil cu ia?
  Inca o placuta tot pe USB numai ca aceasta are 2 CI dintre care unu este PL-2303X iar celalalt integrat ar fi EM78P153SNS la iesire din acest circuit integrat am 7 iesiri dar care nu sunt notate 馃檨 aceasta conectata la portu usb cere driver)
  Poate din placuta a 2 a sa anulez al doilea circuit ibtegrat si sa ma folosesc doar de primu PL-2303X sa culeg semnalele pentru programator USB.
  Daca sar putea si stiti despre ce vorbesc ar fi ok sa pot realiza programatorul pe USB deoarece Datasheet al lui PL-2303X ar avea si ia pini care ar putea sa duca la programarea PIC12F629.
  Va multumesc anticipat pentru un raspuns pozitiv sau negativ fie el cum o fi numai sa stiu daca se poate sau nu

 6. @Stefan3v
  Mersi mult pentru raspuns si astept mana ajungi acasa unde sa inteleg ca ai tot ce iti trebuie.
  Stiu ca este deaiurea sa tot plictisesti pe cineva sa iti programeze cate un pic deaceea nu am cerut asta din prima as fi dorit sa il programez eu era satisfactia zic eu mai mare dar asta este daca nu merge programatoru am incercat sa fac 3 feluri si nici unu nu vrea poate are o problema portu meu rs 323 dar stiu ca tx si rx + tensiunea la port e ok in rest nu stiu poate nu trebuie setat din bios standard sau poate nu stiu de ce nu a vrut sa mearga nici unu o fi vechi leptopu ca este de 8 ani un port usb stiu ca sa dus deoarece sa dislipit o piesa cu 4 picioare foarte mina de la placa dar 3 porturi usb merg bine ca am tastatura pe una mausu pe alta si unu e liber pentru a baga memorii usb al 4 trulea e dus pot sa ma folosesc de la el doar de 5v in rest dara nu mai merge deoarece e dusa piesa aia dar poate o sa ii gasesc placuta de usb de la un alt leptop si o schimn ca pe ia este 2 porturi usb si un port 1394 apoi ele ajung pe laca de baza cu o fisa si poate gasesc o placuta deaia buna si fac sa fie functional si al patrulea port :).Nu stiu daca o sa gasesc ca leptopu face dintr-o generatie veche dar ma folosesc de el asa cum este inca merge bine cu exceptia usb-ului defect ventilatorului de la procesor care sa dus si am scos tastatura leptopului si am pus unu care lam conectat de sursa leptopului cu stabilizator de 12v si acumulatoru care lam scos daca pica curentu sa nu mi se arda procesoru deoarece nu ar mai fi racit.Mar incanta daca ai putea sa faci un programator pe usb 馃檪 cred ca ar fi si de viitor si as putea programa cu el mai multe picuri dar sper ca va functiona.Pe viitor am o placa veche ce e drept cu ddr1 si are un procesor amd 3000 am si ram la ia jumatate de giga si o sa caut un hdd SH generatie veche pe banda lata ATA o sursa si o sa ii pun windows pe el sa il tin numai pentru asa veva ca daca ard portu pot sa ii pun pe sloturi placute pentru portu ars ca e usb rs sau paralel se gasesc si cred ca alea functioneaca perfect 馃檪 in plus sasa sasa sta placa aia degeaba o sa fac un pc doar pentru apicatii cu cerinte mici 馃檪 Luni ma duc sa cumpar o nufa DB 25 sa ii iau semnalele pentru DB 9 si sa retestez programatoru poate portu RS la mine e dus .In program o sa fac setarea pentru LPT1 cred ca nu gresesc ca de pe portu ala o sa imi vina semnalele pe placuta de programator care este facuta pentru RS (DB9) dar se gasesc aceleasi semnale si pe mufa DB 25 care aia face parte din placa de baza a leptopului DB9 cine la fel conectata cuo fisa pe placa de baza a leptopului.Poate daca ai timp si doresti sa vezi cum arata modelu de leptop si daca ar fi compatibil.Este vechi dar inca merge nine are procesor dual un T5500 in 166Ghz iar modelu este HP NC 6320 fireste fara dvd ca ala a murit de mult.mai are si cititoru de amprenta si mausu de pe fata lui care ambele sunt conectate cu nuste fise pe placa de baza mausu sa dus ca e uzat nu mai raspunde deloc cititoru ala e ars ma gandesc daca mausu si cititoru ma refer la mufa lor de pe placa de baza nu este cunva chiar usb-uri sa le fac usb-uri adica ca conectez fisa aia la o mufa usb si asa voi mai avea inca 2 usb-uri bune ca oricum cat mausu cat si senzoru ala de amprenta sunt defecte si nici fizic nu mai sunt eu il tin cu tastatura si maus normal + e conectat la monitor ca afisaju e intunecat e arsa lampa de la el.Ce sfat imi dati placa aia de amd ar fi buna pentriu sa programez picuri ?Are procesor amd3000 ram 500 ddr1 hdd o sa ii iau unu sh sursa o sa cumpar una sh monitor am unu de 15 inci cred sa mai fie si bun. are rs si paraler cat si usb-uri placa.
  Va mai rog sa-mi dati pretu la programatoru pe usb ca sa stiu si cum fac rost de banuti vii vars in cont si apoi imi trimiteti programatoru ca sa nu va incurc degeaba sa il faceti apoi sa asteptati pana fac eu rost de banuti asa cum fac rost de banuti vii trimit in cont si apoi dumneavoastra va apucati sa mil faceti si puneti la posta sau eu stiu cum sa ajunga la mine :).

 7. Am realizat si schema cu alimentare separata dar fara rezultat idem ca cea cu alimentare din port
  La programare ledu rosu se aprinde incepe programarea si cand se termina cand ii dau citire apare pic gol golut 馃檨 am dat si alimentare din traf filtrat si redresat am dat si alimentare de 13 vcc direct din baterie si nu se poate programa picu acesta in nici o forma :(( am ajuns la 3 programatoare sa fac si inzadar macar sa se imtample ceva inafara de licarirea de led ca cel de attiny este pe paralel cu alimentare separata sin baterie 2 bucati de 1,5 sau din portu usb luata doar tensiunea de 5vcc si merge programat si cu doar 3 rezistente si cu integrat care protejeaza portu il recunoaste automat bascom si nu am avut nici o problema din prima cu oscilator sau altceva picu vad ca iam reusit sa ii sterg oscilatoru dar macar o adresa nu am reusit sa ii scriu ce am reusit 2ziile 2 nopti mai bine de 24 ore pierdute.:((
  numai am ce sa fac deoarece sunt si obosit si am si cheltuit destul fara nici macar un reazultat.
  Daca cineva a programat picu 12f629 cu binu de la v2 si mai poate programa unu si pentru mine poate imi zice cat doreste pe munca si sa vad cum mil trimite cred ca cu posta romana si plata ramburs ca deaja cumparam 20 de attiny .pacat ca nu am gasit aplicatia asta frumoasa si utila pentru attiny 2313:(
  Ori nu stez programu corect ori rs este ars dar ma tem de asta deoarece ledurile se aprind tensiuni am la port si comunica cu un attiny cu interfata facuta de mine clasica max202 tx si rx.
  asa ca am ajuns la concluzia ca picu asta e prea pretentios sau nu stiu ce are dar mi se pare destulde greoi pacat ca am ramas dezamagit ca nu imi pare rau de bani de nopti pierdute pana in zori ci ca nu am reusit sa fac nimica de ieri tot fac programatoare tot masor tensiuni totu e ok dar de scris deloc ba da eroare la adresa 0000 ba nu reuseste sa scrie la adresa 0000 ba totu e ok dar la citire e clar 3fff peste tot inclusiv si ultima adresa unde ar trebui sa fie adresa de la oscilator nu stiu ce sa mai fac o sa iau cand fac rost de bani o mufa serial si o sa iau de la serial semnalele de RS si o sa setez programu pe seial poate asa o vrea sau daca cineva bimevoieste a realiza un programator pe RS(DB9) si testat sa mearga si are bunavointa sa mil vanda o sa incerc cu ala eu am facu scgema exact cum este pe sit de la primu linc si nu am gresit nimica sems diode sau sumectarile tranzistoarelor sau conexiunile cu slotu pic si cu DB9 am inercar si pe slot pinu 1 conectat cu pinu 3 adica pinu 3 pus la plus si pinu 2 cu pinu8 adica conectat la masa am descarcat si fisieru pdf de la pic mam uitat si in exemple dar din pacate fara nici un rezultat:((.NU STIU CE SA II MAI FAC :((

  • Dupa cum am spus: nu te pot ajuta prea mult zilele astea pentru ca sunt departe de casa.
   Iti pot programa ce PIC doresti sau iti pot face un programator pe seriala/usb. Cel pe USB e mult mai sigur si nu da rateuri ca unul pe seriala dar si mai scump.
   ex: daca faci plata intr-un cont bancar nu o sa mai fie nevoie de ramburs la posta romana. Un colet cu un PIC 12F629 nu o sa coste mai mult de 3 lei + costurile PIC-ului si programarea ~ 10 lei.
   Totusi iti recomand un programator pentru ca e aiurea sa astepti mereu sa iti programeze altcineva pic-urile.

 8. @Roberto
  merge si sursa de la DVD dar trebuie sa o verifici inainte de a o pune la programator. are nevoie de o carcasa bine izolata, schimbati condensatoii sau eventul marite filtrajele pe 24V, un led pentru prezenta tensiune si un fuzibil.
  in schema asta http://1.bp.blogspot.com/-Uc3l5IOgDO8/Tb0ZZS9Z1fI/AAAAAAAAAGA/NKFgPIe95dk/s640/Untitled-1.png (link-ul programatorului) se recomanda ca Vintrare = +15V, o sa ai nevoie si de un stabilizator LM7815 (stabilizezi tensiunea de la 24V la 15V). Merge si fara stabilizatorul de 15V dar o sa se incalzeaza cam tare LM7805 (orium e posbil ca LM7815 sa il pui pe radiator)
  Daca iti iei toate masurile de protectie nu are de ce sa nu functioneze si cu sursa de DVD.
  Trafoul ala toroidal e foarte bun (chiar daca are 2A) pentru ca dupa redresare si filtrare o sa ai ~17V in gol si poti alimenta direct LM7805 si 7812. Curentul absorbit de programator + pic sigur nu o sa depasesca 2A (nici 500mA). Trafo e mai sigur in exploatare, poti alimenta si altceva cu el.

 9. @Stefan3v
  AM GASIT O SURSA DE LA UN DVD VECHI CARE DA URMATOARELE TENSIUNI:3,3VCC;12VCC;12VCC;24VCC SI PIN DE MASA MAR AJUTA ACEASTA SURSA SAU TREBUIE SA O FAC DIN TRANSFORMATOR CLASIC CU TOLE ACEASTA SURSA FACE PARTE DIN SURSE IN COMUTATIE ADICA SA NU GRESESC EA PE PLACA ARE UN MINI TRANSFORMATOR SI IN REST CONDENSATOARE OPTOCUPLU,DIODE.CRED CA STITI LA CE FEL DE SURSA MA REFER SI CRED CA STITI DACA MA AJUTA LA CEVA SAU TREBUIE MUSAI UN TRANSFORMATOR PARCA AVEAM SI UN TRANSFORMATOR TOROIDAL DAR ERA DE 2 AMPERI PARCA SI AVEA IESITEA NE FILTRATA SI NEREDRESATA LA 13 VCA PARCA CARE AR FI BUNA?

 10. @Stefan3v
  AM MASURAT TENSIUNEA PORTULUI RS LA MINE LA LEPTOP SI AJUNGE IN GURUL 11,50VCC DECI CU ORICE PROGRAMATOR FARA ALIMENTARE SEPARATA AR FI INZADAR CRED SA INTELEG DACA NU AM AVUT TENSIUNEA DE 12,3 LA PINU VPP NU AM PUTUR SA SCRIU PICU SI NU AM PUTUT SA STERG OSCILATORU LOCAL POATE SI DIN CAUZA ASTA NU SE POATE CITI CORECT OSC-UL LOCAL
  ACUMA CAUT SA RECUPEREZ DE PE NISTE PLACI PIESELE PENTRU NOU PROGRAMATOR DEOARECE PIESA NOUA AM BC 547 DAR NU AM BC 557 SI POATE IL GASESC IN NISTE PLACI ELECTRONICE VECHI AM CHELTUIT DESTUI BANUTI CU ACEST PROIECT MAI CAUT SA FAC ECONOMIE SI DACA ESTE BUN ADICA NEARS DIN RECUPERARI NU ARE IMPORTANTA TOT CE CONTEAZA ESTE SA FAC UNU CARE SA SI MEARGA CORECT CA ALTFEL MA INVAT IN CERC INZADAR
  oDATA CE REUSESC SA FAC UN PROGRAMATOR CARE SA FIE OK POT TRECE LA URMATORII PASI IAR DACA AM STERS OSCILATORU LOCAL MAI TREBUIE SA FAC O PLACUTA PENTRU REPROGRAMAREA LUI
  ASTA ESTE ACUMA ORICE OM CRED CAND INCEPE UN LUCRU NOU ARE DREPT SA GRESEASCA DACA NU INCERC NU AM DE UNDE SA GRESESCSPER SA INVAT TOTUSI SA LUCREZ CU ACESTE MINUNATE PIESE DAR SI PRETENTIOASE:)
  SLOGANU MEU ESTE “SPERANTA MOARE ULTIMA” SI INCA MAI CRED CA VOI REUSI LUCRU CARE MA INCURAJATI SI DUMNEAVOASTRA
  P.S
  PUTINI OAMENI LA ORA ACTUALA ISI DEDICA TIMP PENTRU A AJUTA PE ALTII
  LUCRU CARE ESTE DE APRECIAT LA DUMNEAVOASTRA

 11. @Stefan3v
  Am citit cu atentie tot ce ati postat si mersi inca odata pentru timpul si ajutorul acordat am o intrebare
  Daca am sters oscilatoru intern picu mai este bun sau lam defectat? 馃檨
  Pot sa rescriu oscilatoru adica sa il aduc inapoi cum era nou sau e bun de aruncat?
  Acuma o sa mai fac teste pe aceste 2 picuri care au sau nu au oscilator local sau poate programatorul este incorect citeste incorect datele din pic cu un programator care il voi realiza cu alimentare externa
  Daca o sa mearga programatorul ok ori daca este o varianta sa repun oscilatorul intern la loc ori va trebui sa dau iar comanda de picuri si sa astept sa soseasca la mine si dinprima sa salvez programu de fabrica apoi sa incerc sa il scriu in asa fel daca fac o greseala sa pot sa repun binu original in el.

 12. @Stefan3v
  Va multumesc pentru raspunsurile si ajutorul dat o sa incerc sa fac primu programator din primu linc deoarece exista si schema lui o sal realizez pe o palcuta de test perforata sio sa montez un slot 4*2 pentru a introduce picu 12F629 o sa ii dau si alimentare separata de la o sursa de calculator care o am deja adica o sa iau +12v si +5v la al 2ilea linc apare o poza jpg dar nu apare schema daca nu merge nici asa si inca mai aveti programatorul realizat de dumneavoastra cel vechi si doriti sa il vindeti la ce pret mi lati vinde ?
  sau si un pic gata programat cu aplicatia aceasta la ce pret ar ajunge.
  Eu doresc in principal sa pot sa invat sa programez aceast generatie pe procesoare picuri dar imi doresc nespus de mult sa imi realizez si apicatia asta care pare destul de buna eu doresc sa alimentez statia audeo de la pc in asa fel incat sa o opresc direct din telecomanda tv cand inchit tv-ul deci setez butonu de on/off a tv cu acesta aplicatie si 1 releu lumina in asa fel incat deschid tv-ul ia semnal si statia odata ce apes butonu de on din telecomanda tv si vor porni amandoua iar la inchidere idem se vor inchide amandoua o tasta de la txt din telecomanda ar fi lumina .
  Si imi cer scuze daca am postat prea mult si v-am deranjat cu intrebari banale dar pentru mine sunt importante ca fiecare on cand o ia de la un capat unde nu prea stie mai nimica apeleaza la experti care deaja ei li se par intrebari banale dar credeti-ma eu apreciez fiecare raspuns dat si sau sugestie imediat ma apuc sa tealizez programatoru acela care e fffsimpu format din cateva piese.
  sper sa mearga deoarece nu gresesc nimica in realizarea montajului poate ca sa o fac cat mai transparenta o sa o realizez in aier si o sa o testez sa vad daca o sa poata sa citeasca scrie corect picu.
  Sper sa apara si un rezultat satisfacator efortului meu am avut peste 24 ore nedormite pentru a reusi sa scriu picu acesta dar fara rezultat inca poate…. cu noul programator voi avea un rezultat pozitiv mas bucura nespus de mult .
  p.s
  la atttiny am realizat programatorul acesta http://www.mikrocontroller.net/topic/27639 poza din coment conectand cu fire attyny 2313 si a mers programarea cu bascom fara nici o problema din prima apoi am trecut sa fac un programator cu ci care sa protejeze portu deoarece eu il conectez pe un leptop si arderea periferiilor este un dezastru deoarece cum dupa bine stiu nu am sloruri pci ca la un pc normal unde pot sa conectez placi care au iesire de rs dau de print
  Schema este aceasta care a mers iar din prima programat attyny 2313 si atyny 65 schema este aceasta http://avrprogrammers.com/bld-avr-parallel-programmer-2.php
  Dar la pic e un pic mai complicat dupa cate vad si citesc sunt 2 tensiuni care trebuie sa se sincronizeze perfect sper ca schema care ati dato dumneavoastra sa mearga poate am o problema cu portu rs asa ca o sa modific prohramatoru de attyny de pe paralel pe rs adica ii pun adaptoru acela care se baga in rs si iese paralel si sa vad daca va programa un attyny daca va merge atunci portu rs nu are nici o problema ci problema este programatoru pic sau greseli in setarea programului de la pic .
  P.S.
  POATE DACA AVETI TIMP SI DORITI SA MA AJUTATI SA INTRATI IN LPT LA MINE CU TEMVIER SI SA VEDETI DACA FAC CEVA GRESIT AR FI CRED EU MAI USOR

 13. @Roberto
  codula acela este incorect scris. ultima locatie de memorie fie nu este citita fie a fost stearsa la prima incercare.
  Pic-ul se programeaza ok fara valoarea oscal dar apar probleme cand trebuie sa functioneze normal, adica sa ruleze programul din interior.

 14. @Stefan3v
  Am pus un programator de la adelaida tot fara alimentare din exteriur la citire apare asa binu din picu nou sau marog cel nou care am incercat sa il programez
  arat tot deoarece la multe adrese este scris simentionez picu este nou nout adica doar eu am incercat cu vechiu programator sa il scriu adica cel facut de mine
  0000: 2871 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF q每每每每每每每
  0008: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 1555 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每U每每每
  0010: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  0018: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 1555 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每U每每每
  0020: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  0028: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  0030: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  0038: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  0040: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  0048: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  0050: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  0058: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  0060: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  0068: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  0070: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  0078: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  0080: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  0088: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  0090: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  0098: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  00A0: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  00A8: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  00B0: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  00B8: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  00C0: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  00C8: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 0888 3FFF 每每每每每每藛每
  00D0: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  00D8: 3FFF 2AAA 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每陋每每每每每每
  00E0: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  00E8: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  00F0: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 2AAA 每每每每每每每陋
  00F8: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  0100: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  0108: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  0110: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 1111 3FFF 每每每每每每.每
  0118: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  0120: 0000 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF .每每每每每每每
  0128: 3FFF 3FFF 2666 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每f每每每每每
  0130: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  0138: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 0000 每每每每每每每.
  0140: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  0148: 3FFF 0000 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每.每每每每每每
  0150: 3FFF 3FFF 3FFF 0888 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每藛每每每每
  0158: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3333 3FFF 每每每每每每3每
  0160: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  0168: 0000 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF .每每每每每每每
  0170: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  0178: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 0000 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每.每每每
  0180: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 2AAA 每每每每每每每陋
  0188: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 0000 3FFF 每每每每每每.每
  0190: 3FFF 0888 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每藛每每每每每每
  0198: 3FFF 3FFF 3FFF 0444 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每D每每每每
  01A0: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  01A8: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  01B0: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  01B8: 3FFF 3FFF 0000 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每.每每每每每
  01C0: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 0000 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每.每每每
  01C8: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 0888 3FFF 每每每每每每藛每
  01D0: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  01D8: 3FFF 3333 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每3每每每每每每
  01E0: 3FFF 3FFF 3FFF 2222 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每”每每每每
  01E8: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 0CCC 3FFF 3FFF 每每每每每脤每每
  01F0: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 0888 每每每每每每每藛
  01F8: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  0200: 3FFF 2222 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每”每每每每每每
  0208: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3333 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每3每每每
  0210: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 0000 3FFF 每每每每每每.每
  0218: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  0220: 0CCC 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 脤每每每每每每每
  0228: 3FFF 3FFF 2AAA 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每陋每每每每每
  0230: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 1DDD 3FFF 3FFF 每每每每每脻每每
  0238: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 2222 每每每每每每每”
  0240: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  0248: 3FFF 2222 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每”每每每每每每
  0250: 3FFF 3FFF 3FFF 0444 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每D每每每每
  0258: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 0CCC 3FFF 每每每每每每脤每
  0260: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  0268: 2AAA 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 陋每每每每每每每
  0270: 3FFF 3FFF 2222 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每”每每每每每
  0278: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  0280: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 0000 每每每每每每每.
  0288: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  0290: 3FFF 0000 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每.每每每每每每
  0298: 3FFF 3FFF 3FFF 0000 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每.每每每每
  02A0: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 2AAA 3FFF 3FFF 每每每每每陋每每
  02A8: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  02B0: 1111 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF .每每每每每每每
  02B8: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  02C0: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  02C8: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  02D0: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  02D8: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  02E0: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  02E8: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  02F0: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  02F8: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  0300: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  0308: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  0310: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  0318: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  0320: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  0328: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  0330: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  0338: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  0340: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  0348: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  0350: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  0358: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  0360: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  0368: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  0370: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  0378: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  0380: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  0388: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  0390: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  0398: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  03A0: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  03A8: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  03B0: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  03B8: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  03C0: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  03C8: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  03D0: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  03D8: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  03E0: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  03E8: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  03F0: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  03F8: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  ultima adresa tot nu are numar adica este goala dar curios acuma la citire cu acest programator apare setat Int OSC GP4 IAR LA FEL DE CURIOS CA ACUMA AR TREBUI SA AM OSCILATORUL INTERN BUN DEOARECE LA CITIRE SARE SETAREA CE LA OSCILATOR RC EXTERN LA SETAREA DE OC INTERN

 15. @Stefan3v
  Uitam sa iti raspund la intrebarea care te interesa
  folosesc icprog daca il deschid si dau citire pic dar nu a bagat nici un pic sau programatotul in port apare totu cu ooo 000000 daca bag programatorul si in el si picu 0000: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每 si asa apare pana la ultima adresa adica 03F8: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  oscilalatoru intern cred ca lam ters sau nu stiu cum :(( infine asta e dar de ce se poate sterge oscilatoru si nu se poate pune programu atunci?
  Daca am reusit din greseala sa sterg oscilatoru atunci consider ca programatoru este bun realozat si si-ar face treaba daca nu era bun ar fi trebuit sa nu stearga oscilatoru cred eu nu stiu eu dau cu presupus ca nu stiu prea multe destre picuri sunt un pic mai dificile decat attiny care se programeaza usor pe port paralel doar 5v necesita nu necesita ca la picu acesta 2 tensiuni si alte cerinte cum sunt la pic
  poate dupa primu pic care il voi programa reusit dica sa vad in el binu nu musai binu ala sa faca si ceva si cand o sa invat sa fac un program si sa il copilez si va merge o sa imi schimb parerea si despre pic .
  Poate mi se pare greoi pocu ca nu am mai lucrat cu el sau poate e ceva gresit inprogramator
  o sa testez si portu cu un attyni dar daca in program fara pic si fara programator arata la citire asa :
  si cu programator asa:0000: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  iar daca pun si pic in slotu de la programator arata asa :0000: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每 plus adresa nu e la fiecare rand 0000 ci se duce lai departe adica al 2ilea rand va avea 0008 si tot asa mai departe pana la adresa 03F8: adica apare exacu cum as citi din programator fara pic sau cu pic lafel da adresele nu prea inteleg eu de ce poate programatoru acesta este de vina
  inseamna cred eu ca este perfect bun portu rs.
  atasez o secventa de adrse la citire cu programatoru bagat in rs fara pic
  0000: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  0008: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  0010: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  0018: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  0020: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  0028: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  0030: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  0038: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  0040: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  0048: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  0050: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  0058: 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 3FFF 每每每每每每每每
  idem acestui fragment este cu pic
  si fara programator in port este astfel:
  0000: 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 ……..
  0008: 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 ……..
  0010: 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 ……..
  0018: 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 ……..
  0020: 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 ……..
  0028: 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 ……..
  0030: 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 ……..
  0038: 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 ……..
  0040: 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 ……..
  0048: 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 ……..
  0050: 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 ……..
  0058: 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 ……..
  cred ca acest programator nu merge corect sau nu fac eu setarile corect deoarece cu sau fara pic arata la citire loa fel

 16. @Roberto
  nu imi plac programatoarele astea cu alimentare directa din port, am avut unu asemanator si e pierdere timp cu el.
  asta e cel mai simplu programator cu alimentare externa: http://microcontrollersdesign.blogspot.ro/2011/07/microchip-pic-serial-port-programmer.html
  o perioada am folosit asta cu mici modificari: http://electrodb.ro/wp-content/uploads/2011/04/j2.jpg si a mers ok pana mi-am luat pickit2
  O alta solutie e sa iti cumperi un programator foarte simplu si ieftin dar testat 100%. incearca si WinPIC800!

 17. @Stefan3v
  BUNA CA PROGRAMATOR AM REALIZAT UNU DE LA ADRESA ACSTA:
  http://www.bobtech.ro/proiecte/microcontrolere/42-jdm-programator-pentru-microcontrolere-pic
  AM LASAT PENTRU PRIMA DATA LA REALIZARE SI REZISTENTELE CU LED APOI CREZAND CA IAU CURENTU DE SCRIERE AM AMULAT LEDURILR ROSU GALBEN SI VERDE RESPECTIV REZISTENTELE DE 4,7K SI CEMELALTE 2 DE 470 OMI DAR FIRESTE FARA REZULTAT 馃檨
  PE SITU ACELA ZICE CA SE POATE PROGRAMA CU ACEST PROGRAMATOR PICU ACESTA DAR NU REUSESC EU SI NU STIU DECE AM POSTAT SI ACOLO PROBLEMA APARUTA DAR FARA REZULTAT 馃檨
  MERSI MULT PT AJUTOR.IAR PORTU RS ESTE FIZIC NU FOLOSESC CONVERTOR USB LA RS CI IL AM FIZIC CA LA UN PC NORMAL SI IN BIOS E SETAT PE STANDAR

 18. @Roberto
  Imaginea respectiva reprezinta locatia de adresa unde se gaseste valoare “oscal” (calibrarea oscilatorului) necesara functionarii corecte a oscilatorului din PIC.
  Cand ai un PIC 12F629/12F675 nou se procedeaza astfel:
  1. se citeste PIC-ul si peste tot trebuie sa apara 3FFF (gol) cu exceptia ultimei locatii de memorie unde trebuie sa ai valoare oscal in hexa.
  2. notezi valoare oscal pe ceva (eu o notez chiar pe spatele PIC-ului);
  3.incarci hex-ul / bin-ul in ICProg (sau ce soft folosesti), verific daca la ultima locatie de memorie este o valoare si daca nu este pui (manual) valoare oscal;
  4. dai scriere PIC si dupa finalizare dai o citire.

  Cand citesti pic-ul iti apare valoare oscal la final? Din ce ai spus in ultimul mesaj => ca pic-ul nu se scrie inca de la inceput dar doream sa stiu daca il citeste. Posibil sa ai o problema la programator sau la serile portului COM.
  Nu sunt acasa de ceva vreme si nu pot verifica setrile din ICProg dar parca asa erau.
  Ce programator JDM folosesti? schema? Incearca softul WinPic800.

  p.s: weekend-ul viitor ajung acasa si te pot ajuta mai mult (chiar pe yahoo messenger)

 19. OK Am incercat sa scriu PIC 12f629 cu hexu sin arhiva dar mia zis la scriere:
  -Nu exista valori oscilatorului de calibrare
  Doriti sa folositi valorile din fisieru (3FFFh)?
  Si am raspuns cu “OK”
  La scriere nu a mai aparut nici un mesaj
  Dar la verificare a fost astfel :
  – Verificare cod 1024
  – Verificare data 128 (octeti) a dar mesaju asta “verificare esuata la adresa 0000h”
  dupa ce am inchis programu am pornit din nou sa vad daca totusi binu a intrat in PIC dar la citirea PIC-ului este tot gol :(( UNDE GRESESC SAU DE CE NU SE SCRIE MAI TREBUIE SETAT CEVA IN IC PRO?
  Setarile de conexiune pe programator RS sunt asa:
  – PROGRAMATOR am selectat “JDM Programer”
  – Port “COM 1″(daca selectez COM 3 NU MAI SE APRIND LEDURLE IN PROGRAMATOR)
  – I/O Intarziere am lasat valoarea “10”(asa era trecuta de cand am instalat IC PROG)
  – Interfata am lasat Windows
  – Comunicatie nimica bifat la inversare deci am lasat normal
  Totusi nu stiu unde gresesc
  Un alt program de scris binu care ar fi poate nu este compatibil acest program sau…. ce mai trebuie sa fac ?

 20. @Stefan3v
  Mersi pentru raspuns si imediat ce termin de realizat programatoru am sa testez deoarece pic am cumparat 馃檪 (in loc de releie o sa pun cate un led :))) Deabia astept sa vad daca functioneaza.
  As dori sa mai stiu ce este cu poza aia ?cunva trebuie dupa ce incarc fisieru bin din arhiva in ic prog sa ma uit la urma si sa apara acel numar la adresa aia ? Si mar interesa daca tot va functiona dupa ce memorez cele 2 taste de la o telecomanda pot sa vad codu in pic daca il rebag in programator si ma uit in eprom ? Ar fi codu normal care las putea inscrie sau sa ma servesc de el si in alte programe ceva de genu citeste valoarea butonului telecomenzii? Si am inteles ca programu dupa scriere se poate proteja sau nu ma refer la orice program de pic ? Cum se face si asta deoarece am scos cateva picuri din TV dar nu le pot citi sunt protejate :(.Daca le sterg le pot folosi avand in vedere ca nu sunt 12CXXX ci 12FXXX. sau aceste picuri nu mai pot fi folosite odata ce sunt scrise si protejate?Mersi mult si poate ma lamuresti si cu dilema asta cu protejarea si la ce ar fi ea buna sau de ce unii o fac deoarece am cumparat un joc de lumini cu 1 led RBG de la Adelaida am extras picu crezand ca pot sa fac maimulte picuri cu el sa nu mai cumpar acel montaj deoarece vreau sa pun in niste scafe si sa setez eu lumina dar surpriza nu pot sa il copii si nici atat sa il citesc este protejat 馃檨 si…..nu prea imi da mana sa cumpar de la ei acest kit. Am luat 1 crezand ca pot sa fac dupa el si eu inca 3 bucati dar am avut parte de o dezamagire totala.acuma mai caut pe met poate voi gasi si un bin cu o versiune de joc de lumimi cu led RBG cu 4 nutonase care sa pot selecta nuanta de culoare sa pot da rulare si intensitate culori rece sau culori calde.Nu stiu daca intelegi ce vreau sa sun dar sincer eu deabia acuma incerc sa lucrez cu minunatele aceste piese care scutesc mult si multe componente clasice.Cat e vorba sa pot face eu un program propriu cred ca este destul de greu deoarece este sau se face cu un program daca nu gresesc numit ASSEMBLER dar nicaieri pe net nu am gasit si cum sau descrierea si folosirea functiilor declararea lor sau marog cum se fece efectiv programu pentru a putea sa intelega picu ce doresc sa fac . Mersi foarte mult pentru promtitudine si lamurire sper ca primu meu pic scris sa mearga exact ca in filmuletu tau de pe sit :))

 21. Buna ziua
  Pentru acest bin scris cu Programu IC – Prog v1.06B care ar fi setarile la :
  -Oscilator ar fi IntOSC GP4 ?
  Si la
  Siguranta ce trebuie bifat sau debifat?
  -WDT (este bifat)
  -PWRT (este bufat)
  -MCLR (este debifat)
  -BODEN (este bifat)
  -CP ( este debifat )
  -CPD (este debifat)
  Cod program l-am incarcat dar nu trebuieste si specificate Adres – data Eprom?
  Va multumesc anticipat pentru ajutor

  • Oscilatorul este corect InternalOSC. Nu mai retin exact dar la ceilati biti nu trebuie umblat, din ce ai scris mai sus par corecti. In eeprom nu este necesar sa incarci nimic, acolo se va salva codul telecomenzii dupa memorare.
   Valoarea oscal http://i43.tinypic.com/2qm19g9.jpg sper ca nu e stearsa.

 22. P.S.
  Sa inteleg ca acest montaj are functia de invatare a butonului dintr-o telecomanda IR/TV dupa cum am vazut in filmulet.aR FI SUPER DACA AR MERGE SI CU ATTYNY deoarece stiu sa scriu acest tip de procesor

  • pentru ATTNY trebuie scris alt cod insa exista pe net ceva schema si cu microcontrolere de la atmel.

 23. Dragut dar as dori schita mai mare ceva de genu si un sfat cu ce pot scrie binu in PIC sau cineva care sa mil scrie si placa de cablaj sa le pot cumpara de la el.As fi recunoscator:).Mersi anticipat si poate gasesc pe cineva care sa imi ixplice ceva cate programare PIC o schita de programator si un program.

 24. poti te rog sa pui din nou IrOn-Off-v.2.hex deoarece nu poate fi dat jos din situl tau.multumesc.

  • Multumesc pentru atentionare. Am facut update la platforma de blog si am umblat prin setarile acestuia, asta cred ca e motivul pentru care unele fisiere nu mai exista la legaturile aferente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.